Menu

Kunstgræsbane til 11-mandsfodbold med lys

image
Peter Svendsen
25. oktober 2021 kl. 17:27

Kunstgræs i KFUM i sommeren 2023

Borgerrepræsentation har afsat penge til en kunstgræsbane med lys i Emdrup

Banen vil betyde et kæmpe løft for mulighederne for træning og kamp i Emdrup. Vi vil have meget lettere ved at fastholde og tiltrække medlemmer, der vil spille bold hele året rundt.

Tak til Borgerrepræsentationen og en speciel tak til de politikere, der har båret KFUMs ønske om en kunstbane frem til en positiv beslutning. KFUM retter en speciel tak til Sofie Seidenfaden, Børne- og Ungdomsordfører, som er valgt til Borgerrepræsentationen i KFUMs bydel og tak til Jonas Bjørn Jensen der dels sidder i Kultur- og Fritidsudvalget og dels i Økonomiudvalget i Københavns Kommune. KFUM har et rigtig godt samarbejde med Sofie og Jonas. KFUM vil også takke Overborgmester, Lars Weiss for at støtte KFUMs ønske. Nedenfor er er Lars Weiss hilsen til KFUM, efter vedtagelsen af kunstbanen, gengivet i uddrag.

Kære Peter Svendsen

Budgetaftalen for 2022 er landet. Kernevelfærd til byens børn, idrætsfaciliter til københavnerne og en klimapakke er blandt hjørnestenene i budgetaftalen, som netop er besluttet på tværs af partierne på rådhuset fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti kun med undtagelse af Det Konservative Folkeparti. Jeg er meget stolt af den gode aftale med vores mange socialdemokratiske mærkesager. 

For Socialdemokratiet har det været vigtigt at sikre bedre forhold for byens fodboldklubber. Derfor er jeg særligt glad for, at vi fandt penge til at lave en ny 11-mandskunstgræsbane til jer i Emdrup. Det glæder mig, at I fremover vil kunne træne og spille kampe året rundt og i aftentimerne, så flere unge og børn får mulighed for at spille fodbold og blive en del af jeres fællesskab.

Med budgetaftalen styrker vi også vores folkeskolers ældste klasser, den pædagogiske ledelse og byens skoleveje. Vi har investeret massivt i trafiksikkerhed omkring byens skoler, så forældre og børn kan være trygge, når de cykler gennem byen i morgentrafikken. 

Samtidig bringer aftalen os et stort skridt nærmere vores ambitiøse målsætninger om renere luft i byen og CO2-neutralitet i 2025. Vi etablerer flere parkeringspladser til el- og delebiler, sænker hastigheden på flere af kommunens veje og skaber flere grønne gader.

Vi løfter byens idrætsfaciliteter til gavn for fællesskabet i foreningslivet og rigtig mange københavnere. Samlet investerer vi en kvart milliard i idrætten. Vi har fået en håndsrækning fra regeringen med udvidede måltal frem mod 2030, som vi allerede nu leverer på. Udover banen i Emdrup får Københavnerne blandt andet glæde af to nye kunstgræsbaner Lersøparken og i Kløvermarken og etablering af en helt ny idrætshal i Sydhavnen.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak for jeres bidrag til dette års budgetaftale – og til vores fantastiske by København.

Med venlig hilsen

Lars Weiss

Overborgmester

 

Bestyrelsen

Peter Svendsen

formand

Luk