Menu

ERIK HENRIKSEN er død!

image
20. oktober 2017 kl. 17:31

For et par dage siden indløb beskeden om Erik Henriksens nylige død fra hans søn, Steen!

Erik var født i 1930 – og døde således som 87 årig, efter længere tids sygdom.

Erik var en af de store KFUM’ere, der huserede på banerne i 1950’erne. Han var blandt andet med i den kamp på klubbens 1. hold, der i november måned 1957 sikrede klubben oprykning til landets dengang fornemste række, 1. division – ligesom han året efter deltog i adskillige 1.holds-kampe, herunder adskillige i Københavns Idrætspark. 82 kampe på klubbens 1.hold, blev det til ifølge statistikken 100-års-jubilæumsskrift.

Erik var kendt som en stærk inner-wing, som det hed dengang. I dag ville man kalde det for offensiv midtbanespiller – og med sin store højde og kraftige kropsbygning kunne man faktisk sammenligne ham med datidens John Hansen (Frem) og Knud Lundberg (AB) – i hvert fald rent spillemæssigt. Adskillige målscoringer blev det til, som oftest på hårde og præcise hovedstød..

Også eksternt var der brug for Erik’s kunnen på en fodboldbane. Således deltog han på Fodbold-Alliancens tur til Tyrkiet i julen/nytåret 1953/54, hvor det blev til 3 kampe i Ankara.

Efter endt karriere som senior, fortsatte Erik sit fodboldspil på det nyoprettede ”Tirsdagshold”, og forblev lige til det sidste en trofast KFUMer.

Vi er mange, blandt os gamle, der vil huske Erik. Nu er han ikke mere.

Ære være hans minde!

Vagn Christensen

 

Luk