image
Christian Bendsen
11. april 2017 kl. 08:47

Referat:

KFUMs 1. hold tog lørdag imod gæsterne fra NB Bornholm i årets første hjemmekamp. Det var ligeledes første kamp på græs i år, og kampen kom til at bære præg af en græsbane der stadig var mærket af vinteren.

Der var ingen nævneværdige chancer i indledningen, hvor begge hold forsøgte at spille sig til rette på underlaget, hvilket medførte flere lange bolde fra begge bagkæder. Langsomt fik KFUM dog det spillemæssige overtag, hvor NB var mere tilfredse med at spille på anden bolde. Efter 15 minutter fik KFUM ikke afvist et udspark fra NBs målmand, der endte til hjørne. KFUM afviste de to første hjørnespark, men på det tredje kom NBs anfører først på bolden, og headede gæsterne foran.

2 minutter efter dette fik KFUM deres første store chance, hvor bolden blev spillet på tværs af feltet til Thomas Heshe, der sparkede tæt forbi mål. Derefter faldt kampen tilbage i et mønster med KFUM på bolden, hvor NB ventede på fejl i opspillet for derefter at slå kontra.

Sådan forløb resten af halvleget, og KFUM gik til pausen bagude 0-1.

KFUM startede 2. halvleg med god intensitet i genpresset og bedre styr på bolden, men til trods for det store spilovertag kneb det med at skabe åbne chancer. NB Bornholm faldt længere og længere tilbage, mens de ventede på kontramuligheder. I midten af 2 halvleg fik NB skabt en god omstilling, hvor en angriber kom igennem mod Kasper Sort, der dog flot fik blokeret med fødderne.

KFUMs bedste chance i 2. halvleg kom efter en dødbold, hvor Thomas Lockhart headede tæt forbi efter en god dødbold af anfører David Jakobsen.

Til trods for et sidste pres mod NBs mål, formåede KFUM ikke at score på et disciplineret NB hold, og måtte derfor gå fra banen med et nederlag på 0-1. Asbjørn Helge blev kåret som kampens spiller efter en stor arbejdsindsats.

Bagefter kampen blev Jakob Skaaning Jakobsen og David Bresemann Jakobsen hyldet for henholdsvis 50 kamps jubilæum og 100 kamps jubilæum, og Pusser holdt som traditionen byder en kort tale for dem begge.

1. Sen træner udtaler om kampen:

1. Herresenior tabte årets første hjemmekamp mod NB Bornholm, med 0-1. Det var to hold, med hver deres tydelige dagsorden, KFUM som det spilstyrende hold og Bornholmerne som det afventende omstillings parate hold som også havde standardsituationer som en vigtig del af deres taktik. Det var også en standardsituation som afgjorde kampen, efter at være kommet frem til tre hjørnespark lige efter hinanden, gav det bonus og det som bare ikke måtte ske skete, 0-1 til gæsterne på et hovedstød ved forreste stolpe.

Asbjørn Helge blev fortjent kampens spiller efter en stor arbejdsindsats,derudover blev David Jakobsen og Jakob Skaaning fejret for deres jubilæum for henholdsvis 100 og 50 kampe i KFUM trøjen.

Vi fangede cheftræner Jesper Mathiesen til en kommentar efter kampen; vi vidste at dette ville blive en svær kamp. NB er et svært hold at møde pga deres kvaliteter på standardsituationer. Da de samtidig kommer foran, blev det ekstremt svært at bryde igennem deres defensiv. Jeg synes ellers at præstationen var rigtig god på en svær bane, i spillet mellem felterne var vi klart det bedste hold og det skal vi tage med videre i de kommende kampe, vi skal dog også tage med at vi skal frem til flere afslutninger og det skal vi komme ved at være lidt mere direkte på den sidste tredjedel, flere afslutninger fra distancen og få lidt mere slutprodukt på vores ellers flotte spil.