Menu

Johnny Petersen er død

image
19. juli 2016 kl. 10:14

KFUMs klubrekordholder er død. Johnny Petersen skal bisættes fra Emdrup Kirke, torsdag den 21. juli 2016 kl. 13.00

Johnny Petersen, én af Boldklubbens helt store profiler, gennem årtier, er død fredag den 15. juli 2016.

Johnny ydede en meget stor indsats i KFUM. Både som spiller, som træner og som leder. Johnny Petersen var mest aktiv i Boldklubben, men opnåede også førsteholdskampe i Håndboldafdelingen og var en habil bordtennisspiller i sine unge år. Johnny er den spiller, der har spillet flest kampe på Boldklubbens førstehold. Hele 357 kampe blev det til på Fodboldafdelingens flagskib. Hvis ikke Johnny Petersen havde taget en kort afstikker til HIK, kunne det være blevet til endnu flere førsteholdskampe for KFUM. I HIK opnåede Johnny oprykning fra Danmarksserien til divisionsfodbold.

Johnny debuterede, i en alder af 18 år, på førsteholdet, 1. april 1976, i en Danmarksseriekamp mod B. 1903. Først godt 17 år senere spillede Johnny sin sidste førsteholdskamp. Det var en hjemmekamp mod Fremad Valby, 16. oktober 1993, hvor Johnny var fyldt 36 år. KFUM var i fare for nedrykning fra Københavnsserien, og Johnny blev derfor bedt om at tage endnu en tørn for KFUM. KFUM vandt kampen og dermed var overlevelsen i Københavnsserien sikret. Herefter stoppede Johnny karrieren på førsteholdet. Det var blevet til 357 førsteholdskampe, og der er næppe mange tidligere førsteholdsspillere, mellem 45 år og 75 år, der ikke har spillet på hold med Johnny Petersen. Det er ikke en overdrivelse at bruge klicheen, fodboldlegende i KFUM regi om Johnnys status.

Efter de aktive år på banen fortsatte Johnny Petersen som træner og leder i KFUM. Som træner, var Johnny specielt med til at løfte fodbold for piger og for kvinder i KFUM. Johnny var medarrangør af adskillige fodboldrejser, for KFUMs piger og kvinder, til Barcelona, Spanien. Johnny var som pigetræner og som dametræner med til at træne en stor del af de spillere, der i dag udgør rygraden på Boldklubbens damehold i Københavnsserien.

Johnny Petersen sad i 12 år i Boldklubbens bestyrelse, heraf godt 10 år som Ungdomsleder. Som leder stod Johnny i spidsen for DBUs rekrutteringstilbud vedrørende pigefodbold, Pigeraketten. Johnny var også leder på et utal af ture til Forbundsmesterskaber under KFUMs Idrætsforbund. Endelig skal det nævnes, at Johnny stod i spidsen for en meget lang række af DBUs Fodboldskoler i KFUM. Hele 12 fodboldskoler blev det til med Johnny som leder.

I 2011 sluttede Johnny Petersen sin tid i KFUMs bestyrelse. Johnny fortsatte dog som træner, og Johnny var til det sidste en meget trofast tilskuer til såvel førsteholdets kampe som til kampene med KFUMs damehold. Efter sin udtræden af bestyrelsen fortsatte Johnny med at komme til Boldklubbens generalforsamlinger. Så sent som i marts 2016 deltog han i generalforsamlingen og bidrog med konstruktive idéer og holdt en lille tale for Poul Damgaard, i forbindelse med, at Poul modtog Boldklubbens æresnål i sølv. Johnnys adfærd siger noget om hans loyalitet over for KFUM.

Johnny Petersen blev gennem tiden synligt påskønnet for sin indsats. Han blev valgt som årets spiller i KFUM i 1986. I 1997 modtog han Boldklubbens æresnål i sølv. I 2006 blev Johnny tildelt DBU Københavns (det daværende KBU) Ungelederpris. Og endelig modtog Johnny Petersen Preben Weidemanns Mindelegat i 2011.

Johnny Petersen stod æresvagt med KFUMs fane ved adskillige bisættelser af afdøde KFUMere.
Johnny Petersen skal bisættes på torsdag den 21. juli 2016 kl. 13.00 fra Emdrup Kirke, Ved Vigen 7, 2400 København NV. Efter aftale med familien, og præst Jakob Olsen, vil der også være æresvagt med KFUMs fane ved Johnnys bisættelse.

Peter Svendsen
KFUMs Boldklub
formand

Luk