Trods 11 mand mod 10: KFUM satte føring over styr!

image Frispark ved CSC-målet. Denne gang kom der dog ingen scoring ud af det.
Poul Damgaard
31. august 2015 kl. 08:08
Det første point kom i hus med 1-1 mod CSC, som trods undertal formåede at udligne mod et ideforladt KFUM-hold.

Set af Poul Damgaard

Fotos af Poul-Erik Holm

KFUM-keeper Kasper Sort ser lidende ud i en nærkamp.
Og fik vist også frispark!

Der blev gået til vaflerne på banen. Her har Jacob Skaaning, Mikkel Madsen
og Malte Larsen omringet CSC’s nr. 94. I baggrunden skimtes spillerne i en ungdomskamp på bane 2.

Nicolai Moustgaard blev fejret for sin kamp nr. 100.

Kasper Sort får overrakt jubilæumsgaver af Jan Pusser Genhøj for
sin førsteholdskamp nr. 150.

Det begyndte så godt for et tændt KFUM-mandskab, der allerede efter seks minutters spil bragte sig foran mod Christiania-klubben CSC. Og da gæsterne kort før pausen fik udvist en spiller og dermed måtte spille hovedparten af kampen færdig med en mand i undertal, var der næppe mange af tilskuerne i Emdrupparken, der regnede med, at KFUM skulle sætte 1-0 føringen over styr.

Men det var ikke desto mindre, hvad der skete, og KFUM måtte nøjes med i skuffelsen over en ret så elendig anden halvleg at glæde sig over, at det med slutresultatet 1-1 trods alt blev til sæsonens første point efter nederlag i de tre første kampe.

Der var da også grund til at glæde sig over en ganske god indsats før pausen. Scoringen faldt ved et frispark, som David Jacobsen sendte fladt ind foran mål, hvor Malte Larsen lige netop fik prikket bolden i nettet, inden CSC-keeperen fik hænderne på. KFUM havde flere gode angreb og yderligere to store chancer for at øge føringen. I begge tilfælde på veltimede afleveringer fra Jacob Skaaning, der med come back til Casper Hansen i midterforsvaret var rykket ud i højre forsvarsside, hvor han var stærk både offensivt og defensivt. Første lagde den unge KFUM’er bolden ind til hovedet af Thomas Sort, der fra få meters afstand headede forbi mål, og lidt senere fik Frederik Baarts i en lignende position serveret bolden til afslutning, men skød over målrammen.

CSC havde også spredte forsøg, men KFUM’erne så ud til at have rimeligt styr på spillet før pausen. Og så var det, at CSC tilmed blev ramt af en udvisning, da en forsvarer fældede Frederik Baarts på vej mod mål lige uden for straffesparkfeltet og fik rødt kort for forseelsen.

Med en mand i overtal var der naturligvis forventning om, at KFUM efter pausen ville køre sejren hjem. Men faktisk var billedet som anden halvleg skred frem, at CSC’erne fik stadig mere blod på tanden og kæmpede sig ind i kampen, mens KFUM’erne forfaldt til ideforladt alibispil og ikke fik skabt farlige afslutningsmuligheder overhovedet.

Christianitterne havde et nærgående skud lige forbi Kasper Sorts mål, inden KFUM-supporterne kunne se dommeren give en Christianiaspiller gult kort og dermed ti minutters udvisning, så troen på, at det ikke kunne gå galt for hjemmeholdet, voksede sig endnu stærkere.

Perioden med hele to mand i overtal blev dog kort, for så fik også Jacob Skaaning gult kort, og dermed var KFUM’erene igen ”kun” en mand mere på banen. Det lod de optimistisk fightende CSC-spillere sig dog ikke gå på af, og med fem minutter igen fik de bonus for den gode vilje, da de udlignede til 1-1 på et fortræffeligt hovedstødsmål.

Derved blev det, og det var en flok ærgerlige og nok også lidt flove KFUM’ere, der luskede i omklædningsrummet. Her kunne de til gengæld klappe af hele to jubilarer. Målmand Kasper Sort blev hædret for sin kamp nr. 150 og ventreforsvareren Nicolai Moustgård for match nr. 100 for KFUM’s førstehold. De to jubilarer, der i øvrigt begge har fået fodboldopdragelsen i KFUM, blev begavet med pæne ord og jubilæumsgaver overtakt af en af KFUM’s grand old men, Jan Pusser Genhøj.

Fiduselgen som bedste KFUM’er kom til deling mellem Casper Hansen og Jacob Skaaning.

KFUM’s holdopstilling: Kasper Sort, Jacob Skaaning Jacobsen, Mikkel Madsen, Casper Hansen, Nicolai Moustgaard, David Jacobsen, Tobias Tulle Rossen, Malte Larsen, Peter Rønning, Frederik Baarts og Thomas Sort. Indskiftere: Christian Bendsen, Tommy Rønning og Daniel Søndergaard.