Menu

Referat af generalforsamlingen 2023

image KFUMs Boldklub – Ordinær generalforsamling – Mandag den 20. marts 2023
Peter Svendsen
06. juli 2023 kl. 15:38

Referat

a) Valg af dirigent.

Flemming Gutheil (herefter dirigenten) vælges til dirigent.

Dirigenten konstaterer, at generalforsamlingen er lovligt indvarslet og dermed beslutningsdygtig.

b) Aflæggelse af beretning for det forløbne år.

Peter Svendsen (herefter formanden) aflægger beretning på bestyrelsens vegne.

Beretningen er gengivet nedenfor i sin helhed.

Citat:

Beretning

 

Afdøde medlemmer

Igen i år vil vi indlede generalforsamlingen med at mindes de medlemmer, der er døde siden den foregående generalforsamling. I år skal vi mindes Per Nielsen, Ole ”sorte” Hansen og Egon Hansen.

Per Nielsen

I de unge år var KFUM Pers ”andet hjem” for ham og hans tvillingebror, Jan. Per var en meget talentfuld fodboldspiller, og også en person, der sagde sin mening. Det sidste var ikke altid uproblematisk i en kristen klub i den tid. Per har spillet 132 førsteholdskampe, og har altid arbejdet for holdet. Han var en fantastisk kammerat. For ham var der plads til alle. En egenskab som har kendetegnet ham hele livet.

Ole ”sorte” Hansen  

Et af klubbens ældste aktive medlemmer – Ole K. Hansen, alias ”Sorte”, født den 11. november 1938 – afgik ved døden den 19. juli i år, 83 år gammel, efter kort tids sygdom. Ole deltog som aktiv om tirsdagen helt frem til sidst på foråret 2022.

Ole var til det sidste trofast og loyal mod sin gamle klub – som medlem siden drengeårene – og fulgte med i hvordan det gik med blandt andet 1. holdet lige til det sidste.

Egon Hansen

Egon Hansen døde mandag den 6. marts 2023 og blev bisat fra Søndre Kapel på Bispebjerg Kirkegård, lørdag den 11. marts 2023. Egon Hansen var en af KFUMs allerstørste fodboldprofiler. Egon Hansen var en trofast KFUMer. Han deltog i KFUMs nostalgiarrangementer og fulgte førsteholdets hjemmekampe.  

I nyere tid var Egon nok den største profil fra KFUM. Egon Hansen spillede, gennem en periode på 10 år i 50erne og 60erne, 249 kampe på førsteholdet. Egon Hansen var med på holdet, der i 1957 spillede KFUM op i 1. division, der dengang var landets højeste række. Og måske lige så vigtig i KFUMs historie; Egon hansen spillede 4 kampe på U21 landsholdet og 3 kampe på A-landsholdet.   

Lad os rejse os op og sammen mindes vores afdøde kammerater med et øjebliks stilhed. Tak. Og så vil vi gå over til beretningen.

Indledning – KFUM skal have langt flere medlemmer

KFUM bør have grundlag for langt flere medlemmer. Vi har gode fysiske faciliteter og vi har arvet en stor formue. Vores mål er 1.300 aktive medlemmer. Gennem de seneste år har vi styrket KFUM på følgende fem indsatsområder; 1) betalte gruppeledere for Boldklubbens forskellige grupper, 2) styrket administration, 3) samarbejdsrelationer, 4) fælles aktiviteter på tværs af grupper og endelig har vi satset på 5) gode fysiske rammer.

Gruppeledere

KFUMs medlemmer er opdelt i 10 grupper. Gruppe 1 er de mindste børn (U3, U4, U5), gruppe 2 de næstmindste (U6, U7, U8), gruppe 3 (U9, U10, U11), gruppe 4 (U12, U13, U14), gruppe 5 (U15, U16, U17), gruppe 6 (U18, U19, senior), gruppe 7 (gammelmands), gruppe 8 (alternative fodboldformer), gruppe 9 (passive) og gruppe 10 (forældremedlemmer). Vi vil efterhånden tilknytte betalte gruppeledere til alle KFUMs 10 grupper. Vi er i gang. Vi er begyndt nedefra. Vi har gruppeledere i gruppe 1, 2 og 3. Da vi ønsker at etablere alternative fodboldformer for pensionisttræning på formiddage, har vi også brugt ressourcer på gruppeledelse af gruppe 8, som er alternative fodboldformer. I de kommende år skal der ansættes en gruppeleder for hver af Boldklubbens grupper. Stillingsopslag skal koordineres mellem fodboldlederen, administrationslederen og aktivitetslederen.  

Vi forventer en stærk medlemsudvikling i de kommende år. Men indtil videre har satsningerne ikke båret tilstrækkelig frugt.   

Administration

Vi har tilknyttet tre dygtige administratorer, som også spiller på KFUMs damehold. Administrationen løfter en lang række opgaver som for eksempel holdtilmeldinger, kampplaceringer, banebookninger i kommunen, medlemsadministration, spillercertifikater, børneattester, kurser, IT-opgaver osv.

Overgang til DBU´s økonomistyring

Da vi for en del år siden indgik aftale med Klubmodul om automatisk kortbaseret kontingentopkrævning, havde DBU ikke et tilsvarende system. Det har de fået nu, og det er derfor hensigtsmæssigt at placere alle administrative opgaver i DBU’s systemer.

Kontrol fra Skat

KFUM er udtaget til skattekontrol. I den indledende fase har Skat bedt om oversigter over KFUMs udbetalinger fra 2019, 2020, 2021 og 2022.

Samarbejdsrelationer

Samarbejde med Københavns Kommune, DBU og DGI

Vi samarbejder med kommunen vedrørende tilbud om idræt for de mindste børn.

Søren Vesterbæk er i gang med at etablere samarbejde med den relevante klynge af børnehaver i KFUMs nærområde. Initiativet sker i samarbejde med DBU og med Københavns Kommune. Kommunen inddrager både Kultur- og Fritidsforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen.

Vi deltager også i et klyngesamarbejde under DGI. Dette klyngesamarbejde skal også resultere i rekruttering af de mindste fodboldbørn.

Gruppe 1 (U3, U4 og U5)

Der er en gennemsnitlig tilslutning på omkring 12 børn i den nyetablerede gruppe. Gruppen vil træner på lørdage i hallen. DBU støtter klubsamarbejde omkring bold/leg for de mindste.

Fodbold for pensionister – Samarbejde med DBU

Søren Vesterbæk arbejder frem mod at tilbyde pensionister motionsfodbold i formiddagstimerne. KFUM samarbejder med DBU København om initiativet. Det tegner til, at KFUM kan få et tilskud fra DBU på 60.000 kr. Pengene skal fordeles ligeligt til en tovholder, en træner og til materialer. Fra sommeren 2023 ser det ud til, at DBU vil yde permanente tilskud til initiativet i størrelsesordenen 30.000 kr. til drift.

Samarbejde med DGI Storkøbenhavn

Boldklubben samarbejder med DGI Storkøbenhavn om klyngesamarbejde med andre foreninger vedrørende børn op til seks år. Samarbejdet handler om rekruttering af børn og deres forældre.

Samarbejde med FCK

Vi vil gøre større brug samarbejdet med FCK. Vi vil arrangere inspirationstræninger for ungtrænere og vi vil samarbejde om, at KFUMs ungdomsspillere kan slutte op om FCKs kampe.

Gamechanger – Samarbejde med DBU

Gamechanger er et DBU-initiativ, der blandt andet fokuserer på indsamling og udbredning af viden og handler om inddragelse af minoritetsgrupper – f.eks. hvad angår seksuel orientering.

Disney – Play – Makers

KFUM er med i Disney – Play – Makers, der har til formål at tiltrække piger mellem 5 og 8 år. Programmet er understøttet af DBU og UEFA. Der bliver en række fokusområder. Der vil f.eks. være hjælp til opsætning af reklamer på skoler. KFUM er forpligtet til at stille med tre Playmakers/holdledere.

Fællesaktiviteter

Det er lykkedes at tiltrække nye kræfter til aktivitetsudvalget. Det er aktivitetsudvalget, der står for KFUMs tværgående arrangementer. Både herresenior og damesenior er nu repræsenteret i udvalget.

Børge Hansen - Minde Cup

Som lovet på den seneste generalforsamling har vi afholdt den første KFUM Cup til minde om Børge Hansen. Abdinasir Ismail, Casper Glenbo, Amalie Kjærgaard Wagner, Asbjørn Helge og Henrik Nyklit stod bag Børge Hansen mindeturneringen, som blev en stor succes. Der deltog ca. 100 KFUMere som aktive og ca. 50 tilskuere. Der var 7 hold fra Børne og Ungdomsfodbold og 8 hold fra Senior og Gammelmandshold.

DBU’s Fodboldskole i KFUM

KFUM har igen i 2022 afholdt DBUs Fodboldskole i Emdrup. I år bliver Fodboldskolen noget mindre, da Fodboldskolen afholdes samtidig med at kommunen bygger ny kunstbane i KFUM.

Forbundsmesterskaber

KFUM er positivt indstillet i forhold til at deltage i de genopstartede Forbundsmesterskaber for KFUM-klubber i hele Danmark.

KFUM-dag

Der har været afholdt en succesrig KFUM-dag med deltagelse af seniorspillere på herre- og damesiden og af spillere fra gammelmandsfodbold. Der var omkring 100 deltagere i arrangementet. Der var mange nye KFUMere blandt deltagerne og de fik et godt indtryk af KFUMs sociale liv.

Fysiske rammer

Bestyrelsen, KFUM Centralforeningen og kommunen har gang i en række tiltag, der skal forbedre de fysiske rammer.

Ny kunstgræsbane

Der venter en meget stor forbedring i forbindelse med den bevilling til kunstgræs som bestyrelsen havde held til at få gennem Københavns Borgerrepræsentation. Kommunen har bevilget knap 10 mio. kr. til byggeriet. Der er nedsat et byggeudvalg. Thomas og Peter repræsenterer KFUM i udvalget. Vores ønsker bliver hørt, og vil blive opfyldt, hvis den økonomiske ramme tillader det, og hvis ønskerne er teknisk mulige. KFUM vil få en fuld 11-mandsbane, der vil være godkendt til kampe op til divisionsniveau. Målene bliver 65 X 105 meter og der vil blive opvarmningsareal i forbindelse med banen. Opfyldningen i banen bliver den nyeste version af kork til baneformål med den bedste kornstørrelse på korken. Der vil blive en lysstyrke på 250 Lux på banen, hvilket er tilstrækkeligt til kampe på divisionsniveau. Banen bliver omkranset af et hegn på ca. 105 cm. Måske skal der opsættes højere hegn bag målene til 11-mandsfodbold.

Der skal afholdes et beboermøde vedrørende den kommende bane. Anlæggets naboer har ingen grund til bekymring, da der ikke vil komme gener i form af lys eller støj. Den moderne lyssætning kan reguleres til udelukkende af belyse de områder, der skal oplyses og der vil være langt fra banen til de nærmeste naboer.

Anlægsarbejdet forventes at begynde primo juni og arbejdet forventes færdiggjort primo august 2023.

Sauna

På medlemsmødet i august 2021, blev der vedtaget et medlemsønske om at få renoveret KFUMs gamle sauna. På grund af materiale knaphed og håndværkertravlhed er det trukket lidt ud. Men nu den der. Måske byens flotteste sauna. Saunaen med nyt træ og El arbejde kostede omkring 100.000 kr.

Nye redskaber til Styrkeslottet.

På nævnte medlemsmøde var der også et ønske om redskaber til Styrkeslottet. De er nu indkøbt. Redskaberne kostede omkring 100.000 kr.

Bestyrelseslokalet i kælderen

Seniortrænere har stået for en oprydning og en opdatering af IT-udstyr i kælderen. Der er opsat en skærm i lokalet. Der er nu mulighed for at se optagelser af kampe mv. i forbindelse med taktikmøder.  

Damernes omklædningsrum

Dameafdelingen er i gang med at renovere deres omklædningsrum. Rummet skal males og have et mere kvindeligt udseende. Der skal også købes nogle få remedier – hårtørrer mv.

Informationstavler

Der er opsat to elektroniske informationsskærme i KFUM. De er snart klar til brug. Der mangler en ordentlig internetforbindelse.

VEO-kameraer

Der er indkøbt VEO-kameraer, som blandt andet kan bruges til optagelse af kampe.

Fysiske forbedringer – Økonomi

Forbedringerne har kostet en del penge til sauna, motionsredskaber, bestyrelseslokalet, omklædningsrum, informationstavler og VEO-kameraer. Men bestyrelsen er sikre på, at medlemmerne sætter pris på forbedriingerne.

KFUM Centralforeningens Sommerlejr

Centralforeningens ledelse udfører et meget stort arbejde med forsikringssager, byggesager mv. for at få Sommerlejren genetableret efter branden. Relieffet af Sommerlejrens stifter Olfert Ricard skal gerne renses, så Olfert Ricard igen kan se på KFUMs ungdom fra sin plads i Pejsestuen. Vi regner med at Lejren kan tages i anvendelse fra begyndelsen af 2024. Så kan vi igen komme på weekendture som sæsonforberedelse frem mod forårsturneringen 2024.

Træning og kampe – Kernen i en fodboldklub

Ud over ovenstående skal vi selvfølgelig også fortsat satse på god træning og kampledelse i for KFUMs aktive.

Afrunding

Det var årets beretning. Tak for opmærksomheden.

 

Citat slut

-----

Generalforsamlingens kommentarer til beretningen.

Ida Babiel Petersen

Ida spørger om hvilke opgaver gruppelederne for de forskellige grupper skal varetage.

Jakob Jeppesen

Jakob er også interesseret i at få uddybet gruppeledernes rolle.

Peter Svendsen

Peter svarer, at gruppelederne er organiseret under fodboldlederen. Gruppelederne skal fremme samarbejdet mellem afdelingerne i vedkommendes gruppe, hjælpe fodboldlederen med trænerrekruttering og højne træningskvaliteten i gruppens afdelinger.

Poul Damgaard

Paul mener, at et mål om 1.300 aktive medlemmer er et højt tal og vil gerne vide, hvordan tallet er fremkommet.

Peter Svendsen

Peter svarer, at tallet er fremkommet ved at beregne, hvor mange medlemmer de enkelte afdelinger skal have, for at der en nok medlemmer til 11mandsfodbold, når børnene når den alder. Der er også taget hensyn til, at alle skal kunne spille med spillere på eget niveau og endelig er der taget højde for anlæggets kapacitet.

Henrik Brag

Henrik nævner nogle muligheder for at få flere medlemmer. Henrik peger på Pigeraketten og på at give kontingentfritagelse, i en periode, for børn, der er nye i KFUM.

Peter Svendsen

Peter svarer, at KFUM har haft Pigeraketten i en årrække. De deltagende piger får en god oplevelse, men KFUM får ikke umiddelbart ret mange ekstra medlemmer på grund af Pigeraketterne.

Kjeld Lynggaard Hansen

Kjeld spørger, hvilke satsninger KFUMs modtagne arv har givet anledning til.

Peter Svendsen

Peter svarer, at der bliver brugt flere midler end tidligere på lønninger i forbindelse med medlemsrekruttering og højnelse af det fodboldfaglige niveau i KFUM.

Mette Marie Babiel Schmidt-Petersen

Mette nævner, at nogle seniorspillere finder kontingentet ret højt og at kontingentet er en økonomisk belastning for nogle medlemmer. Mette nævner videre, at det virker uheldigt, at medlemmer over 33 år, der stadig spiller Seniorfodbold, betaler mindre i kontingent end yngre seniorspillere, som i nogle tilfælde har en mindre økonomi.

Peter Svendsen

Peter nævner, at seniorspilleren, som helhed, giver ret stort underskud. Seniorkontingentet er 244 kr. pr. måned og seniorspillerne giver KFUM udgifter på 830 kr. pr. medlem pr. måned.

Henrik Brag

Henrik nævner, at andre klubber generelt har lavere kontingent end KFUM.

Jacob Jeppesen

Jacob ønsker transparens i forhold til KFUMs økonomi.

 

c) Behandling af revideret regnskab for det foregående regnskabsår.

Peter Svendsen gennemgår Boldklubbens årsrapport for år 2022

Peter fortæller, at revisor, Troels Møller Pedersen har foretaget en blank revisionspåtegning uden forbehold. Regnskabet er revideret efter retningslinjer fra København Kommune. Resultatet for 2022 er negativt med 2.306.632 kr. Der er har været en negativ kursregulering af værdipapirer med 2.548.576 kr. Der er modtaget restarv med 1.072.884 kr. Der har været en negativ budgetafvigelse vedrørende kontingentindtægter på 96.392 kr., lønudgifter overstiger budgettet med 109.307 kr., omkostningsgodtgørelser blev 11.118 kr. mindre end budgetteret, anskaffelser blev 98.633 kr. dyrere end budgetteret, lokaleudgifter blev 43.322 kr. større end budgetteret og aktivitetsomkostninger blev 58.631 større end budgetteret.  

 

Generalforsamlingens kommentarer til regnskabet og budgettet.

Kjeld Lynggaard Hansen

Kjeld peger på muligheden for en omlægning af KFUMs portefølje fra aktier til en større andel langsigtede obligationen, som Kjeld opfatter som sikre og som kan give omkring 5 procent i rente.

Peter Svendsen

Peter svarer, at obligationer ikke er kurssikre, og at man i 2022 oplevede et kursfald på lange obligationer på omkring 20 procent. Aktier og obligationer havde stort set lige store kursfald i 2022. Det vil desuden være uhensigtsmæssigt at realisere aktier nu, efter kursfaldet i 2022.

d) Behandling af indkomne forslag.

Dirigenten

Dirigenten konstaterer, at der ikke er indkommet forslag til behandling.

e) Valg af bestyrelse.

Dirigenten nævner de to bestyrelsesposter, formand og aktivitetsleder, der skal besættes i henhold til Boldklubbens vedtægter. Dirigenten nævner, at bestyrelsen forslår valg af Peter Svendsen som formand og Abdinasir Ismail som aktivitetsleder. Begge kandidater vælges uden modkandidater.

 

Bestyrelsens sammensætning efter generalforsamlingen 2023

Nr.

Bestyrelsespost

Person

Periode

1

Formand

Peter Svendsen

2023 – 2025

2

Næstformand

Thomas Sørensen

2022 – 2024

3

Administrativ leder

Emil Lavard Munksgaard

2022 – 2024

4

Fodboldleder

Asbjørn Wulff Helge

2022 – 2024

5

Aktivitetsleder

Abdinasir Ismail

2023 – 2025

 

f) Eventuelt

Carsten Rust

Carsten spørger vedrørende KFUMs 125års jubilæum i 2024.

Abdinasir Ismail

Abdinasir svarer, at aktivitetsudvalget arbejder med sagen.

Henrik Brag

Henrik spørger vedrørende KFUMs kommende kunstbane. Hvornår skal den anlægges?

Thomas Sørensen

Thomas svarer, at der er lagt op til en bane af høj kvalitet, hvor KFUMs ønsker er blevet hørt. Arbejdet med banen forventes at begynde i juni og arbejdet forventes færdiggjort i begyndelsen af august 2023.

---

Afrunding

Dirigenten – Formanden takker Flemming Gutheil

Tak for at du tog dig tid til at lede generalforsamlingen igen i år. Tak for indsatsen til Flemming

Dirigenten lukker generalforsamlingen

Flemming Gutheil lukker generalforsamlingen.

Luk