image Tulle blev skadet under opvarmningen og hygger sig her med Rasmus Burvad, som var helt i orden og blev skiftet ind fra bænken.
Poul Damgaard
03. april 2016 kl. 21:14
Spænding og flotte mål, da KFUM’erne rejste sig og vandt 3-2 over Fremad Valby.

Der var nok ikke mange, der på forhånd havde tiltroet KFUM de store sejrschancer i kampen mod Københavnsseriens suveræne tophold fra Fremad Valby; ikke mindst når man har den foregående rundes 1-5 afklapsning mod rækkens nummer to, Frem, i tankerne. Tilmed var skades-og afbudslisten ganske betydelig hos KFUM’erne, som under opvarmningen tilmed måtte se en af nøglespillerne, Tobias Tulle Rossen, humpe ud med en skade, så der måtte rokeres i startopstillingen og spilles med en mand færre på indskiftningsbænken.

Topholdet indledte da også kampen bedst med den skarpe blæst på Mimersparkens åbne kunstgræsbane i ryggen. Det udmøntede sig efter et kvarters spil i føringsmålet til 1-0 på et hovedstød, hvor KFUM’erne ikke fik opdækningen til at fungere optimalt.

Hjemmeholdet, altså KFUM’erne som ligesom i premierekampen måtte bruge kunstgræsbanen ved Mimersparken som eget græs, kom mere med i kampen og havde en god periode midtvejs i første halvleg. Zuni Trosborg blev to gange sendt til baglinjen med veltimede afleveringer, men fandt ikke fri medspillere inde foran mål.

Efter pausen gik det til gengæld noget bedre med at sætte fokus på modstandernes målramme. Godt nok indledte Fremad Valby også de sidste 45 minutter bedst, men KFUM’erne kom godt igen og fik efterhånden presset spillet længere frem på banen. Her var Tommy Rønning, efter at have indledt de to første turneringskampe på bænken, gjort til angrebsmakker med Zuni Trosborg, og det viste sig at være en fornuftig disposition. To gange lynede Tommy; først efter tyve minutter, hvor han blev spillet dybt til højre for målet, tog et par træk venstre om sin direkte modstander og placerede bolden flot i målet nær den fjerneste stolpe. Og seks minutter senere udnyttede han sit speed til at løbe en velplaceret aflevering op for næsen af Fremad-keeperen og passere denne til 2-1.

Med godt ti minutter igen kunne KFUM-lejren juble yderligere, da Thomas Jari i sin come back kamp modtog bolden midt på modstandernes banehalvdel, lod den mærke jorden efter en enkelt fodberøring for så resolut og drønflot at banke læderet ind i kassen!

Med den overraskende 3-1føring i ryggen lod KFUM’erne sig lovligt forsvarsfikserede trykke i bund i kampens hektiske afslutning. Fremad Valby hældte det ene indlæg efter det anden ind foran KFUM-målet, hvor holdets lange midterforsvarer var sendt op for at styrke luftoffensiven. Det gav et reduceringsmål med fire minutter igen. Men selve føringen forsvarede KFUM’erne altså hjem og kunne dermed sætte tre tiltrængte point på kontoen og lægge en smule mere luft ned til rækkens bundplaceringer, mens Fremad Valby måtte rejse hjem med sit blot andet nederlag i hele turneringen.

Cheftræner Jesper Mathiesen kvitterede med rosende ord til spillerne efter sejren: ”Det var en meget flot arbejdsindsats. Og spillet var i perioder også rigtig fint. Men vi skal lige arbejde noget mere med balancen mellem at spille sikkert og samtidig gerne ville spille godt fodbold. Og så skal vi da også erkende, at denne gang havde vi marginalerne med os”, konkluderede cheftræneren.

Og så kunne Tommy Rønning efter en gedigen arbejdsindsats og sine to flotte scoringer indkassere fiduselgen som bedste KFUM’er.

KFUM’s holdopstilling: Kasper Sort, Malte Larsen, Mikkel Madsen, Asbjørn Helge,  Christian Bendsen, Daniel Søndergaard, Christian Deleanu, Thomas Jari, Thomas Sort, Zuni Trosborg og Tommy Rønning. Indskiftere: Rasmus Burvad og Christoffer Olsen.