Menu

Så kom den første sejr!

image Så kunne KFUM’erne for første gang i denne sæson trampe sig gennem den traditionelle ringsejrsdans.
07. september 2015 kl. 00:22
KFUM leverede en flot præstation i slaget om Nordvest, da Union blev besejret 1-0 på flot frisparksmål af Jacob Skaaning.

Træner Jesper Mathiesen behøver ikke længere spejde efter den første sejr. Til venstre debutanten Nader Salim.

Set af Poul Damgaard

Efter fire kampe uden sejr kom forløsningen for KFUM’s Københavnsseriehold, da naboerne fra Union blev besejret 1-0. Det skete efter en glimrende indsats af KFUM’erne, som med lidt mere held i afslutningerne tilmed kunne have vundet større.

Navnlig før pausen var KFUM’erne dominerende og kom til flere nærgående afslutninger, selv om holdet med Thomas Sort skadet og Brian Jensens stop med førsteholdsbold stillede op uden en traditionel spydspids. Nu fik Tommy Rønning den uvante opgave med at ligge helt i front, og han var med sin fightervilje og sit store løbepensum med til at lægge pres på Unions bageste rækker.

Lige bag yngste Rønning var storebror Peter Rønning og Malte Larsen med til at underbygge presset, og det kom der alt i alt flere gode chancer ud af. Midterforsvaren Mikkel Hansen er ikke bare en svært forcérbar klippe bagude, men også farlig, når han går med frem ved dødbolde, og han headede et af David Jacobsens velplacerede hjørnespark tæt forbi mål. Malte Larsen blev spillet helt fri af Peter Rønning, men måtte se en velspillende Christian Hammerum i Union-målet afværge afslutningen, og på samme måde gik det lidt senere, da Peter Rønning selv fik chancen på flot forarbejde af Tobias Tulle Rossen.

Derudover havde også Daniel Søndergaard og Malte Larsen behjertede afslutninger, mens Union kun få gange satte KFUM-målmand Kasper Sort på prøve. Nærmest ved var hjemmeholdet på et flad skud fra Mathias Edelmann, som Kasper Sort ubesværet kastede sig og klarede.

Så selv om KFUM måtte spille ti minutter af første halvleg med en mand i undertal, da anfører David Jacobsen fik et gult kort, var der ingen tvivl om gæsteholdets dominans. Og derfor ærgrelse over, at overtaget og de store chancer ikke gav sig udtryk i en pauseføring.

Efter pausen fik Unions spillere den ret stærke vind i ryggen, og det var nok medvirkende til, at de kom noget mere ind i kampen.  Hjemmeholdet, der var ramt af en del afbud, havde bolden mest, men KFUM’erne kæmpede hele tiden flot, og ikke mindst forsvaret stod og løb solidt og gav ikke Union-angriberne megen plads. Igen var det højreforsvareren Mathias Edelmann, der havde hjemmeholdets bedste forsøg med et skud forbi mål.

Midt i anden halvleg var det Unions tur til at indkassere et gult kort og dermed en ti minutters periode i undertal. Og her var det, at KFUM fik tilkendt et frispark lige uden for straffesparkfeltet, ude i venstre side. Det kanonerede forsvarsspilleren Jacob Skaaning direkte ind ved den fjerneste stolpe, og denne eminente scoring skulle altså vise sig at blive kampens eneste.

Stor tilfredshed hos træner Jesper Mathiesen og assistenttræner Kim Michelini, tidligere mangeårig måltyv for Union, over den flotte præstation af KFUM’erne.

Fidusbamsen fik til målscorer Jacob Skaaning. Og på et generelt velspillende hold med gode individuelle præstationer var der en fin debut til 19-årige Nader Salim i venstre forsvarsside. Nadim begyndte at spille fodbold i KFUM som 11-årig. På det seneste han fået ophold på selve Liverpools forsvarsakademi. Hertil returnerer han, når han i Danmark har fået bortopereret noget brusk i det ene knæ.

KFUM’s holdopstilling: Kasper Sort, Jacob Skaaning Jacobsen, Mikkel Madsen, Casper Hansen, Nader Salim, David Jacobsen, Tobias Tulle Rossen, Daniel Søndergaard, Malte Larsen, Peter Rønning, og Tommy Rønning. Indskiftere: Christian Bendsen, Frederik Teissøe og Rasmus Burvad.