Menu

Førsteholdet ned på jorden igen

image Lauge Koch Larsen spræller forgæves efter frisparksbolden, som blev sat ind helt oppe under overliggeren og gav FB målet til 3-0.
Poul Damgaard
11. oktober 2015 kl. 09:46
Det blev 0-3 mod rækkens velspillende nummer to, FB.

Set af Poul Damgaard

Fotos af Poul-Erik Holm

Foto 1. FB presser på ved KFUM’s mål. Foto 2. Lauge Koch Larsen spræller forgæves efter frisparksbolden, som blev sat ind helt oppe under overliggeren og gav FB målet til 3-0. Foto 3. Nicolai Moustgaard og Malte Larsen kæmper for sagen. Foto 4. Malte Larsen header på mål, men KFUM forblev scoringsløse denne dag.

Efter seks kampe i træk uden nederlag kom KFUM’s københavnsseriehold ned på jorden igen i lørdagens hjemmekamp mod FB. Uden decideret at nedspille hjemmeholdet var Frederiksbergholdet, der ligger nummer to i rækken, jævnt overlegen og dertil ret så effektive i afslutningerne.

KFUM må resten af halvsæsonen se bort fra de to midterforsvarere, Casper Hansen og Mikkel Madsen, som er på udlandsophold. Tilmed blev holdet ramt af to afbud lige op til kampen. Det sidste fra Magnus Knudsen, der blev udsat for et trafikuheld på vej til kampsamling. Magnus skulle efter to indskiftninger være startet inde, netop i midterforsvaret.  Nu måtte der så rokeres om, så Jacob Skaaning rykkede ind på midten, og hans plads i højre forsvarsside blev overtaget af Rasmus Burvad.

Han kom på en hård opgave over for en bevægelig og gennembrudsstærk Paolo Basso i FB’s venstreside. Basso stod for gæsternes to første scoringer, efter 31 og 36 minutters spil, mens målet til 3-0 faldt på et direkte frispark, begået af Burvad mod Basso en halv snes minutter efter pausen.

FB’erne havde yderligere et par nærgående forsøg i de første 45 minutter, hvor KFUM-målmand Lauge Koch præsterede et par tilsvarende gode redninger. I den anden ende af banen kom KFUM blot til en enkelt stor chance, hvor Tommy Rønning fik sin timing forstyrret af en FB-forsvarers hovedsnitning af bolden, så Tommy headede indlægget fra Rasmus Burvad forbi mål fra få meters afstand.

David Jacobsen havde et frispark lige forbi målrammen, men det var nok typisk for kampen, at FB’erne på det efterfølgende udspark lynhurtigt omstillede sig og scorede målet til 2-0.

Efter pausen koncentrerede FB sig tydeligvist om at holde føringen. Og det lykkedes jo pænt. KFUM’erne havde holden meget, men havde svært ved at sætte sig afgørende igennem og havde også flere boldtab end set i de seneste kampe. Det blev dog til behjertede scoringsforsøg fra både Jacob Skaaning, Christian Bendsen og Malte Larsen. I banens anden ende kom gæsterne ikke til flere afslutninger end hjemmeholdet. Udover at konstatere frisparksscoringen måtte Lauge Koch dog en enkelt gang have overliggeren til hjælp for at afværge et forsøg.

Fiduselgen som bedste KFUM’er gik – i konkurrence med midtbanekreatøren Tobias Tulle Rossen - til anfører David Jacobsen, der har overtaget pladsen som forsvarslibero

KFUM’s holdopstilling: Lauge Koch Larsen, Rasmus Burvad, Jacob Skaaning Jacobsen, David Jacobsen, Nicolai Moustgaard, Christian Bendsen, Daniel Søndergaard, Tobias Tulle Rossen, Malte Larsen, Peter Rønning, og Tommy Rønning. Indskiftere: Frederik Baarts, Emil Fald Knudsen og Sebastian Larsen.