Menu

SKAT har fokus på KFUMs omkostningsgodtgørelser

image
27. april 2023 kl. 19:48

SKAT har fokus på KFUMs omkostningsgodtgørelser

Gennem de seneste måneder har SKAT set på KFUMs økonomi. De har bedt om opgørelser over samtlige udbetalinger fra vores driftskonto for årene 2019, 2020, 2021 og 2022. Det er SKATs opfattelse, at nogle omkostningsgodtgørelser ikke er retmæssige, og at nogle af de udbetalte beløb derfor kan være skattepligtige. 

SKAT har sendt opgørelser direkte til de berørte trænere og ledere. Opgørelserne viser kun de beløb, som SKAT mener skal indberettes som eIndkomst. Det er altså ikke fastsat hvilke beløb SKAT mener, der skal opkræves i skat af den enkelte. 

KFUM vil opfordre de berørte trænere og ledere til at kontakte SKAT. Man kan ringe til Tom Nielsen, som er SKATs mand på sagen. Tom har nummer 72 38 43 10. Spørg gerne Tom om SKAT kan give et overslag over de skattemæssige konsekvenser. Altså, hvor meget man skal betale i SKAT.

Der er mulighed har at gøre indsigelser i forhold til SKATs opgørelse over overførslen fra omkostningsgodtgørelse til eIndkomst. Hvis man har indsigelser, kan man sende indsigelserne til SKAT inden svarfristens udløb.

Bestyrelsen arbejder med sagen og vil løbende følge op. Vi har henvendt os direkte til de berørte trænere og ledere. Vi vil forsøge at få en dybere forståelse for konsekvenserne af SKATs afgørelser og vi vil følge op med kommunikation til de berørte.

Bestyrelsen er meget berørt over de gener trænere og ledere oplever i forbindelse med SKATs fokus på KFUMs omkostningsgodtgørelser. Det er urimeligt, at trænere og ledere, der opfatter sig selv som frivillige, skal udsættes for dette forløb.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

Peter Svendsen

Luk