Referat fra de første 1. sen-kampe i forårsturneringen

image
08. april 2018 kl. 13:58

KFUMs førstesenior startede forårssæsonen med to nederlag og en sejr.

Ugen op til påsken og selve påsken bød på tre kampe for KFUMs førstesenior, mod henholdsvis Hvidovre 1-3, IF Føroyar 3-1 og NB Bornholm 0-1.
Grundet det ustadige forårsvejr, spillede KFUM sine første to hjemmekampe i Ryparken i stedet for på deres sædvanlige hjemmebane.

KFUM tog i forårets åbningskamp imod Hvidovres divisionsreserver og tabte 1-3.

Hvidovre startede kampen med et højt pres der gjorde det svært for KFUM at få etableret deres eget spil, og i kombination med noget premiererust var KFUM presset de første 25 min af kampen. Det høje pres fra Hvidovre medførte flere opspilsfejl, hvoraf to af disse blev straffet af Hvidovre der således var foran 2-0 efter 25 minutter.

Derefter kom KFUM bedre ind i kampen, og fik styr på spillet. Det resulterede i flere gode muligheder, men det var på en dødbold at KFUM åbnede kontoen for foråret. Nyankomne Mikkel Mathson slog et godt hjørnespark indover, hvor Emil Falck helt fri kunne heade reduceringen i mål på bagerste stolpe.

Resten af halvlegen forløb uden de store chancer, men med et KFUM hold i mere kontrol af kampen.

2 halvleg startede på samme måde, hvor KFUM fik lagt et godt pres på Hvidovre. Det resulterede dog ikke i mål, og så slog Hvidovre til i midten af 2. halvleg og scorede til 3-1. Herefter lagde KFUM mere pres på, og spillede mere direkte hvilket medførte flere gode chancer til Malte Larsen, der fik løbet godt i dybden i løbet af hele kampen. Han manglede dog den sidste skarphed, ligesom resten af holdet så de måtte indkassere et nederlag i åbningskampen. Kampens spiller blev Mikkel Mathson i sin debut, hvor han fik vist prøver på sin gode sparketeknik.

IF Føroyar – KFUM:

Kampen imod Føroyar var en vigtig kamp for os. Vi vidste det var en kamp som skulle vinde, da de er et hold der ligger under os. Kampen skulle spilles i et meget svært vejr med vind og sne på Kløvermarken, hvor vi var favoritter. IF Føroyar er over vinteren blevet forstærket med en del spillere og kom fra en kamp på Bornholm hvor de netop havde vundet en kamp over Rønne. Vi vidste derfor at det kunne blive en svær kamp!

Vi kommer rigtig godt fra start i 1. halvleg, hvor vi hurtig sætter os på spillet til at fungere forholdsvis fint på en svær bane i et svært vejr. Vi formår at lægge tryk på dem fra start af. Efter en god start og overtag kommer vi foran 1-0 efter et godt dybdeløb fra Malte, som ender i en tværaflevering til Albert, som med et godt indløb i feltet til forreste stolpe kan bringe os foran med 1-0. Dette var utrolig vigtigt for os, at komme godt fra start. Målet blev heldigvis ikke en sovepude.. Vi formåede at bibeholde overtaget og fortsat lægge pres på dem. Senere i 1. halvleg får vi et hjørnespark, som efter et indlæg bliver clearet ud til Tommy Rønning, som tæmmer bolden og halvflugter bolden smukt ind fra feltkanten med hans venstreben! Et utrolig flot mål af Tommy til 2-0, som vi også går til pause med. Vi havde flere chancer i 1. halvleg til at gøre det til 3-0, hvor Føroyar ikke har haft de største chance. En 1. halvleg med os som spilstyrende hvor vi til tider formåede at spille fint boldbesiddende fodbold.

I pausen snakkede vi om det var vigtigt at vi holdte fokus og vi ikke overlod noget som helst til dem. Bo (træner) fortalte tydeligt at dette var et hold vi skulle slå. Dette har vi tidligere i min tid i KFUM haft problemer med – at vinde over bundhold som vi ved vi er bedre end.

I 2. halvleg kommer Føroyar desværre bedre fra start. De første 20 min. Er meget ligeligt fordelt imellem begge hold, hvor der bliver skabt enkelte chancer i begge halvleg. Midt i 2. halvleg får IF Føroyar reduceret ved et utrolig flot mål, som vi ikke kan undgå. Et tidligt indlæg som ligger lige imellem målmanden og forsvaret bliver puttet ind af deres spiller som kommer glidende ind i bolden og rammer den godt. Her kunne man godt frygte, at vi nu blev nervøse og overlod resten af spillet til dem.. Dette var desværre også tilfældet de efterfølgende 5-10 min. Hvor de via noget klumpspil i feltet måske får underkendt et mål som skulle have været der.. Heldigvis dømmer dommeren ikke målet inde, som bliver reddet på stregen. Herfra formår vi igen at sætte os på spillet og generere lidt chancer til os. Dette ender ud i et mål som bliver scoret let af Malte efter et utrolig godt presspil fra Emil som ender i en tværaflevering til Malte, som let kan putte bolden i et halvtomt mål. 3-1 bliver også kampens resultat, som giver os en rigtig god sejr i en svær kamp med svært vejr på en svær kunstbane.

Kampens spiller blev fuld fortjent Frederik Teissøe med 6 stemmer, som gjorde en utrolig god figur. Han var først på alle bolde og vandt alle nærkampe over hans direkte modstander. En utrolig flot kamp fra Teissøe.

NB Bornholm.

KFUM tabte 0-1 til NB Bornholm på et selvmål i midten af 2. halvleg.

NB Bornholm har længe været KFUMs onde ånd, og fortsætter med det i hvert fald indtil næste sæson. Kampen startede ret lige, med masser af dueller og lange bolde, og mindre poleret fodbold. Her plejer NB at have overtaget men KFUM var fint med og stod godt imod på NBs dødbolde og absurd lange indkast. Det mindre polerede spil resulterede heller ikke i mange chancer, hvor NB havde den største i 1. halvleg, men der klarede Kasper Sort flot.

2. halvleg fortsatte i samme dur, men med flere gode muligheder. NB fik desværre åbnet scoringen, da deres højrekant slår et rigtig godt indlæg, som Mikkel Madsen var så uheldig at heade i eget mål. Efter det mål åbnede kampen sig mere op, og KFUM kom tættere på bornholmernes mål. Derudover fik NB to gule kort, så i slutningen af kampen spillede KFUM 11 mod 9.

Tættest på at udligne kom Asbjørn Helge på et fremragende langskud der røg lige over sammenføjningen og Mikkel Madsen, der i slutningen kampen blev sendt helt frem som angriber, på en nedfaldsbold som han sparkede lige forbi højre stolpe. Kampens spiller blev  Anders Hornbæk med 8 stemmer.

Dermed fortsætter den dårlige stime mod NB Bornholm og KFUM skal gøre sig klar til at besøge topholdet Union på næste lørdag.