image
29. maj 2016 kl. 13:29
Brav indsats bag 4-2 sejren over Prespa styrker håbet om at undgå nedrykning.

Set af Poul Damgaard

Tre særdeles lunende point kom i hus, da KFUM’erne kunne forlade kunstgræsbanen i Ryparken med 4—2 sejren over Prespa i hus. Det skete efter en underholdende og intens match, hvor hjemmeholdet nok havde bolden mest, men KFUM’erne størstedelen af tiden spillede meget disciplineret, hele tiden fightede godt for pointene og i perioder også leverede rigtig godt fodboldspil

Målscoringen blev sat i gang allerede efter et par minutter, da Malte Larsen opfangede en returbold tæt inde under mål og resolut bankede den i nettet. Malte kom fem minutter efter i fokus i den anden ende af banen, da han kom for skade at begå straffespark, fik gult kort og dermed ti minutters udvisning. Fra bænken kunne han så se keeper Kasper Sort gå til den rigtige side og flot snuppe det velplacerede, men bløde forsøg fra 11 meter pletten.

Føringen holdt alligevel kun til godt et kvarter ind i kampen, da en af Prespas driblestærke og teknisk velfunderede angribere satte to KFUM’ere af og huggede bolden i kassen til 1-1.  Forinden havde et indlæg fra Tommy Rønning taget overkanten af overliggeren, men ellers kunne man som KFUM-tilhænger have sine bange anelser for kampens videre forløb. Når det kørte for Prespa, så de ganske giftige ud med nogle hurtige kombinationer frem mod mål. Så lettelsen var stor, da fighteren over alle fightere, Asbjørn Helge, et minut får pausen effektivt timede sit hovedstød på et hjørnespark fra David Jakobsen til halvlegsføring 2-1 til KFUM.

Den holdt så kun til tre minutter efter pausen. Udligning til 2-2, men frygten for, at KFUM’erne skulle sætte alle point over styr blev gjort til skamme. KFUM’erne fightede, så gnisterne nærmest føg. Men det var nu en Prespaspiller, der fik det næste gule kort og dermed ti minutters afsvaling. Og nu var det KFUM’s tur til at udnytte en overtalsperiode. Igen var Malte Larsen i fokus. Han indledte kampen som højre forsvarer, men da midterforsvareren Kasper Hansen måtte udgå med en skade, blev der rokeret lidt rundt med brikkerne, så Malte kom længere frem på banen. Og her, et kvarter ind i anden halvleg, var han så på plads i modstanderfeltet, hvor han kæmpede og tacklede sig igennem og lagde en aflevering ind for fødderne af Frederik Baarts, som gjorde til 3-2.

Resten af kampen kom KFUM’ernes klogt disponerede og disciplinerede indsats til sin ret. Prespa-spillerne pressede på, men KFUM’ernes defensiv stod godt. Bekymringen fik dog øget plads, da Anders Hornbæk fik gult for at trække tiden. Og en enkelt gang blev Kasper Sort passeret, men andre var på plads bag ham, så forsøget blev afværget til hjørne.

I stedet cementerede KFUM sejren i slutminutterne, da Malte Larsen endnu engang skabte uro helt fremme og blev fældet med et straffespark til følge. Det bankede David Jakobsen hårfint ind i rusen via indersiden af stolpen. Da var Prespa i øvrigt igen en mand i undertal, da en forsvarer fik gult kort, som så tilmed blev til et rødt, da han brokkede sig til dommeren.

De komplekse retningslinjer for nedrykning fra Københavnsserien gør det ikke muligt på nuværende tidspunkt at afgøre, hvor mange hold der rykker ned. Men med weekendens resultater har KFUM fire hold bag sig og ligger a point med Sundby, der er placeret lige foran, og som er modstander i sidste runde. Forinden – på lørdag – tager KFUM mod Rønne i Emdrupparken. Der skal flere point på kontoen for at undgå nedrykning. Men det ser langt fra umuligt ud!

Fiduselgen efter den brave indsats mod Prespa gik til Malte Larsen, hvis utrættelige, optimistiske fight samtidig stod som et godt symbol for den samlede KFUM-indsats.

KFUM’s holdopstilling: Kasper Sort, Malte Larsen, Kasper Hansen, Andes Hornbæk, Daniel Søndergaard, Asbjørn Helge, David Jakobsen, Tommy Rønning, Zuni Trosborg, Frederik Baarts og Kasper Urwald. Indskiftere: Mathias Petersen, Christoffer Olsen og Sander Boesen.

Se billederne fra Prespa-kampen:

Anders Hornbæk tager godt fat i KFUM-forsvaret.

Der blev gået til vaflerne på Ryparkens kunstgræs.

KFUM-tilhængerne nød både det gode vejr og den gode indsats.

Malte Larsen, Andres Hornbæk og Kasper Sort er på vagt under et Prespa-angreb.

Kasper Hansen måtte udgå med en skade allerede i første halvleg. Her følger han slagets gang fra sidelinjen sammen med cheftræner Jesper Mathiesen.

Asbjørn Helge udøvede en kæmpe indsats og bandt flot forsvar og angreb sammen. Her kæmper han med en flok Prespa-spillere.

Zuni Trosborg i skarpt trav frem ad banen.