image Så er lillebror Tommy Rønning mere effektiv her, hvor han ekspederer storbrors præcise aflevering i nettet.
27. september 2015 kl. 08:59
Masser af målchancer i Emdrupparken og 3-1 sejr til hjemmeholdet.

Set af Poul Damgaard

Fotos af Poul-Erik Holm

Billede 1: Åååh nej, Peter Rønning serverer en forkølet afslutning i hænderne på KB-målmanden! Billede 2: Så er lillebror Tommy Rønning mere effektiv her, hvor han ekspederer storbrors præcise aflevering i nettet. Billede 3:Der var i store perioder trængsel ved KB-målet. Her header Malte Larsen over mål.

Der var smæk for skillingen, da KFUM tog imod KB. Ikke bare vejret var godt, men underholdningsværdien på banen var også stor. Og så var der tre point til hjemmeholdet efter en svingende, men altovervejende flot indsats.

Sjældent er der skabt så mange målchancer i en enkelt kamp, og da KFUM stod for langt de fleste, var sejren en logisk udgang på underholdningen, selv om gæsterne med en udligning til 1-1 17 minutter ind i anden halvleg skabte spænding om resultatet.

Før pausen stod der KFUM på det meste. Peter Rønning havde de første par scoringstilbud, og misbrugte således en perfekt frispilning fra lillebror Tommy Rønning via en kludeafslutning. Så var der anderledes effektivitet i afslutningen, da Peter Rønning 27 minutter ind i kampen lagde en perfekt flad aflevering ind til fødderne af Tommy, som sikkert ekspederede bolden de sidste halvanden meter ind i nettet og hermed viste, at han ikke blot kan arbejde hårdt, men også lave mål i sin nye rolle som frontløber.

KFUM havde gode muligheder for flere scoringer før pausen. Men hverken Malte Larsen, Mikkel Madsen eller Emil Falk Knudsen havde lykken med sig i nærgående afslutninger, ligesom Tobias Tulle Rossen måtte se sit lumsk indad skruende frisparksforsøg reddet af den travle KB-keeper.

I den anden ende af banen kom KB til spredte forsøg, men da Lauge Koch Madsen en enkelt gang måtte sig passeret, var Nader Salim på plads på stregen og kunne afværge.

KB ledes af de foregående tre års KFUM-trænerduo, Per Hansen og Henrik Hulli Mouritzen, og man fornemmede, at Per Hansen i pausen havde foretaget nogle justeringer - måske ledsaget af en dundertale – for det var et anderledes aggressivt gæstehold, der kom ud til anden halvleg. Nu var det KFUM’erne, der blev trængt i defensiven, og efter et par afbrændere fik KB-erne så udligningen på plads med godt en tredjedel af anden halvleg afviklet.

Det blev så til gengæld et wake-up call for KFUM’erne, som genfandt kadencen fra de første 45 minutter. Både Nader Salim, Daniel Søndergaard, Frederik Teissøe og Peter Rønning havde scoringsforsøg, som med en mindre effektiv KB-målmand havde genskabt føringen til hjemmeholdet. Den kom så også på plads med 12 minutter igen. Atter med Peter Rønning som assist, da han serverede bolden til Jacob Skaaning, som fra sin position i højre forsvarsside kronede en flot indsats med at tage et par veltimede træk ind i feltet og kanonere bolden i nettet tæt op ad fjerneste stolpe.

Fem minutter senere kunne Zuni Trosborg i sin anden kamp for KFUM slå sejren fast, da han erobrede bolden fra bageste KB-forsvarer og løb solo mod målet, hvor han elegant udplacerede den ellers så svært passerbare KB-målmand.

Kollega Lauge Koch Larsen i KFUM-målet måtte op med et par redninger i slutfasen, men så var 3-1 sejren også hjemme som resultat af en særdeles livlig match med masser af godt fodboldspil. Mens mens tilskuerne følte sig overordentligt godt underholdt, så var KFUM-træner Jesper Mathiesen ikke helt så tilfreds med spillet. Udover resultatet fremhævede han dog holdets gode moral ved at komme så godt igen efter KB’s udligning.

Blandt en række gode individuelle præstationer tilfaldt fiduselgen forsvarsdirigenten Casper Hansen.

KFUM’s holdopstilling: Lauge Koch Larsen, Jacob Skaaning Jacobsen, Casper Hansen, Mikkel Hansen, Nader Salim, Emil Falk Knudsen, Tobias Tulle Rossen, Christian Bendsen, Malte Larsen, Peter Rønning, og Tommy Rønning. Indskiftere: Daniel Søndergaard, Zuni Trosborg og Frederik Teissøe.