KFUM definitivt sikret ny sæson i Københavnsserien

image
Poul Damgaard
01. juni 2015 kl. 08:12
Solid holdindsats bag 1-0 sejr over Christiania SC, som befæster placeringen som nr. fem i tabellen.

undefined

Der blev gået vaflerne i søndagskampen i Emdrupparken. Her foran KFUM-målet.

undefined

Målscorer Asbjørn Helge -  manden med den gyldne hæl - i duel med Christiania-spiller.

Set af Poul Damgaard

En omlægning af 2. division og Danmarksserierne giver ekstra mange nedrykkere til og fra de øverste lokalserier i år. Men uanset om der bliver tale om fire, fem eller seks nedrykkere fra Københavnsserien, så er KFUM med søndagens 1-0 sejr over Christiania-klubben CSC definitivt sikret en ny sæson her.

Det holdt ellers hårdt med at få hevet alle tre point hjem. Og det krævede et par hjælpende hænder fra en ellers stærkt spillende CSC-keeper, der tabte et frisparksindlæg ned for fødderne af Asbjørn Helge, som med ryggen mod målet lige netop fik skrabet bolden over stregen med hælen

Da var der godt en halv snes minutter tilbage af en, trods målfattigheden, ganske underholdende og tempofyldt kamp, hvor KFUM var den smule bedre end modstanderne, som gjorde sejren logisk.

I den målløse første halvleg havde både Brian Jensen og Peter Rønning store chancer for at bringe KFUM foran, men i begge situationer var Christiania-målmanden på tæerne og afværgede. Ellers var der ikke mange store scoringstilbud. Selv om der blev præsteret meget godt og opfindsomt opspil på begge banehalvdele, så fungerede også de to forsvar solidt og gav ikke megen plads til angriberne.

KFUM kom dog til flest chancer og leverede i det hele taget en god holdindsats. David Jacobsen og Brian Jensen havde pæne skudforsøg efter pausen, inden Asbjørn Helges forløsende hælscoring.

Den blev fulgt af en intens afslutning, hvor Kasper Sort i KFUM-målet med en superredning forhindrede en udligning, og hvor Peter Rønning i den anden ende af banen afrundede et flot gennemspillet angreb med fra få meters afstand at sende kuglen afsted mod nærmeste nedre målhjørne – blot for at se Christianiakeeperen præstere en tilsvarende sublim redning.

”Jeg er i scoringskrise”, ræsonnerede storebror Rønning efter kampen. Til gengæld udrettede han så meget andet godt på banen, at han blev belønnet med fiduselgen, da spillerne i omklædningsrummet kunne fejre sejren og den fortsatte status som Københavnsseriehold.

KFUM går ind til de sidste to turneringsrunder på en pæn femteplads. I toppen af tabellen kæmper Union og Skjold en hård kamp om oprykning med skovshoved som outsider.