Menu

Gyserafslutning da KFUM hentede point mod bornholmere

image Trængsel foran det bornholmske mål ved hjørnespark, som der dog ikke kom nogen scoring ud af.
14. september 2015 kl. 08:04
Udligning i tillægstiden efter ny god indsats af KFUM’erne.

Set af Poul Damgaard

Med 1-1 mod nedrykkerne fra NB Bornholm bekræftede KFUM’s Københavnsseriehold den opadgående formkurve, som kom til udtryk i foregående lørdags sejr over naboerne fra Union.

Det holdt godt nok hårdt mod bornholmerne, og først et minut før dommerens slutfløjt blev tilskuerne i Emdrupparken begavet med det udlignende mål, som sikrede det ene point. Forud var gået en ganske intens match med masser af gode kombinationer og opspil, men ikke voldsomt mange målchancer til nogen af holdene.

KFUM’erne indledte kampen målrettet og kampglade og blev hjulpet på vej af et gult kort og dermed ti minutters udvisning til en bornbolmer efter få minutters spil. Spillet flød rigtig meget af tiden flot op ad banen med god brug af banens bredde. De helt store chancer blev det ikke til før pausen for nogen af holdene. Gæsterne var tættest på scoring med et skud på ydersiden af stolpen, og derudover måtte begge hold nøjes med at være lige ved at komme til nærgående afslutninger. Forsvarerne i begge ender af banen stod solidt og lod sig ikke overspille.

Det billede holdt sig længe hen i anden halvleg, hvor det fysisk stærke bornholmerhold – hvor der blev talt meget polsk mellem flere af spillerene - så ud til at skulle gå af kampen med et lille overtag. Bornholmerne måtte dog have en hjælpende fod fra hjemmeholdet for at komme foran. Det skete en lille halv time ind i halvlegen. Først måtte keeper Kasper Sort med en lynsnar reaktion hindre et selvmål af Nadar Salim, der fik foden skævt på et bornholmsk indlæg. Og ved det efterfølgende hjørnespark gik det mindre godt for KFUM’erne, da Nicolai Moustgaard ikke nået at få rettet fodstillingen på plads ved et hårdt, flad skud, hvor bolden via hans fod fortsatte ind i KFUM-nettet.

Den uheldige scoring fik dog ikke KFUM’erne til at tabe modet. Tværtimod satsede de nærmest ekstra i de sidste, hektiske 20 minutter. Indskiftede Emil Falk Knudsen fik chancen for en debutscoring, men fik ikke timet sit hovedstød godt nok, og Malte Larsen var centimer fra at nå frem til et af flere gode indlæg fra fløjen af Jacob Skaaning. Men så kom forløsningen, da det endelig lykkedes KFUM’erne at spille sig bogstaveligt helt igennem bornholmerforsvaret, hvor David Jacobsen fandt Tobias Tulle Rossen, som elegant vippede bolden videre til Malte Larsen, som ekspederede den de sidste to meter ind over stregen.

Stor jubel hos hjemmepublikummet, som nær var blevet skuffet i slutsekunderne af dommerens tillægstid, da Kasper Sort igen måtte vise sine gode form, da han fik parereret et bornholmsk forsøg ud på stolpen. Efterfølgende var der stor ros fra træner Jesper Mathiesen for, hvad han betegnede som en kongeindsats af spillerne, der særligt blev fremhævet for flot spil før pausen og for at komme så godt igen, da de kom bagud efter pausen.

Fiduselgen gik til Nadar Salim, debutant fra Union-kampen i venstre forsvarsside, men denne gang efter afbud fra Mikkel Madsen placeret i midterforsvaret, hvad han også magtede med stor sikkerhed.

Og så kunne KFUM denne gang præsentere hele to indskiftede debutanter: Magnus Lynekilde Knudsen, 19 år og netop kommet til fra HIK, og Emil Falk Knudsen, 22 år og flyttet til hovedstaden fra Varde.

KFUM’s holdopstilling: Kasper Sort, Jacob Skaaning Jacobsen, Nader Salim, Casper Hansen, Nicolai Moustgaard, David Jacobsen, Tobias Tulle Rossen, Daniel Søndergaard, Malte Larsen, Peter Rønning, og Tommy Rønning. Indskiftere: Christoffer Olsen, Magnus Lynekilde Knudsen og Emil Falk Knudsen.