KFUM slutter på femtepladsen

image
Poul Damgaard
07. juni 2015 kl. 18:09
Næstsidste kamp gav 1-1 mod Prespa, da Peter Rønning kom ud af sin scoringskrise.

undefined

Prespa-spillerne slår ud med armene i frustration over dommeren,
mens KFUM’s Christoffer Olsen og Rasmus Buurvad koncentrerer
sig om at komme i position foran mål.

undefined

Her var Mikkel Madsen, helt til venstre, rimelig tæt på en chance, og Thomas Sort
tager sig til hovedet, mens Asbjørn Helge tilsyneladende anråber højere magter
om mere held.

undefined

Peter Rønning kom ud af scoringskrisen, men i denne
situation må han dog se Prespa-keeperen snuppe bolden.

undefined

Tommy Rønning, kåret til kampens bedste KFUM’er,
konfererer med anfører Asbjørn Helge.

Set af Poul Damgaard

KFUM befæstede sin femteplads blandt 14 hold i den næstsidste turneringsrunde i Københavnsserien og slutter uanset resultatet f slutkampen mod nedrykningsdømte Hvidovre med denne pæne placering – med god luft til både de hold, der afgør oprykningen mellem sig, og dem, der skal gennem en nervepirrende slutkamp om de sidste nedrykningspladser.

Måske spillede bevidstheden om kampens begrænsede betydning for KFUM ind på indsatsen i lørdagsopgøret mod Prespa på Ryparkens kunstgræs. I hvert fald var der ikke overvældende mange roser at hente fra træner Per Hansen efter den uafgjorte match. Det blev en lidt rodet forestilling, hvor det kneb med at få spillet til at glide, hvilket en kraftig vind diagonalt ad banen ikke kan tage ret meget af skylden for.

KFUM havde sædvanen tro flere afbud, ikke mindst på grund af skader og sygdom, og det betød bl.a., at Mikkel Hansen, normalt forsvarsspiller, det meste af kampen var rykket op på en noget uvant plads helt i front.

KFUM’erne havde siderygvinden med sig inden pausen og lagde målbevidst ud med et pænt pres mod Prespa-forsvaret. Men de helt store chancer blev det ikke til. Flere gode opspil manglede lige den afgørende frispilning, og behjertede skudforsøg fra Nicolai Moustgaard og Peter Rønning var det nærmeste, KFUM kom på scoring.

Også Prespa, der ikke har manet nedrykningsspøgelset helt i jorden og derfor havde mere at kæmpe for, havde et par skud lige forbi Kasper Sorts mål; og hjemmeholdet kom inden pausen mere med i kampen.

Og endnu mere efter pausen, hvor der blot gik fire minutter, inden Prespa bragte sig foran, da markeringen i den ellers solide KFUM-defensiv svigtede ved et hjørnespark, så en Prespa-spiller flot kunne banke bolden op i det fjerneste målhjørne.

KFUM’s udligning faldt dog allerede fire minutter efter, da Peter Rønning bragte sig ud af det, han selv har betegnet som en scoringskrise. Han prikkede bolden i mål fra ganske kort afstand under et klumpspil, hvor Thomas Stod for næstsidste boldberøring.

Resten af kampen blev en jævnbyrdig affære, hvor der blev spillet en del med musklerne, men ikke præsteret mindeværdigt spil. Hjemmeholdet fik to gule kort og dermed ti minutters udvisninger i løbet af anden halvleg, hvor også KFUM’s Mikkel Madsen så gult.

De helt oplagte målchancer blev det ikke rigtigt til for nogen af holdene, selv om der blev sværmet en del foran begge mål. For KFUM var Asbjørn Helge således i slutfasen blot få centimeter fra at nå bolden før Prespa-keeperen, men nærmere en scoring kom holdet ikke. Og som kampen forløb - og det var så ikke specielt prangende - måtte KFUM’erne være tilfredse med det ene point.

Fiduselgen tilfaldt Tommy Rønning efter en god fighterindsats og flere pæne fremstød på højrekanten.