Menu

Fightede godt men tabte knebent

image Malte Larsen måtte meldt afbud til førsteholdet i den foregående runde, hvor han så til gengæld scorede fire mål i andetholdet 11-1 sejr. Her er han tilbage i fuldt firspring mod Skovshoved.
Poul Damgaard
01. maj 2016 kl. 20:54
KFUM fik ikke lagt afstand til bunden, da det blev 1-2 mod Skovshoved.

Set af Poul Damgaard

Det tegnede ikke godt for KFUM efter det første kvarters tid af opgøret mod Skovshoved i Emdrupparken. Godt nok stod der kun 0-1 på den nyrenoverede elektroniske måltavle. Men gæsterne havde med hurtige kombinationer og teknisk velfunderet spil overløbet KFUM’erne i en grad, så der var lagt op til en afklapsning af de større.

Den udeblev. For godt nok tabte KFUM 1-2, men formåede altså at spille resten af kampen resultatmæssigt lige op med skovserne. Det skete i kraft af vedvarende fight, som på en lidt bedre dag godt kunne have givet point.

Der var kun spillet et par minutter, da det første gang brændte på ved KFUM’s mål. Men det blev ved et forsøg på indersiden af stolpen og bolden i spil igen. Men efter otte minutter gik det galt, da et af de kvikke Skovshoved-angreb gav bonus,  og Andreas Mortensen indledte sin dåd som dagens dobbelte målscorer.

KFUM’erne fik altså efter den noget kaotiske indsats i startfasen kæmpet sig ind i kampen. Den normale midterforsvarer, Mikkel Madsen, var i sat op i front i håb om, at han med sin fysik og hovedstødsstyrke kunne styrke offensiven og målscoringen. Og KFUM’s svar på Jannik Vestergaard kom da også til sit holds mest nærgående forsøg før pausen med e hovedstød over mål.

KFUM’ernes bestræbelser på at indhente gæsternes forspring led et lille knæk, da Kasper Hansen fik gult og dermed ti minutters udvisning for at komme for sent ind i en nærkamp med en af de rapfodede Skovser-angribere.  Og KFUM blev i øvrigt hæmmet i mulighederne for at bruge spillere fra bænken, da begge midterforsvarere, Anderes Hornbæk og Kasper Hansen, forblev ude med småskader det meste af anden halvleg, samtidig med at Tommy Rønning mødte op med sygdom i kroppen og nøjedes med det sidste kvarters tid på banen.

Alligevel formåede KFUM at give Skovshoved kamp til stregen gennem hele anden halvleg. Ind fra bænken kom således Sander Boesen, som indledte med at løbe godt fri og banke bolden mod mål fra få meters afstand, men måtte se gæsternes målmand redde til hjørne med en lynsnar refleks.

Mikkel Madsen var efter et kvarter tæt på at udligne, da han elegant tæmmede et indlæg med brystet for så i næste bevægelse af hamre læderet mod kassen – men desværre lige over målrammen. Kampen bølgede frem og tilbage i en underholdende anden halvleg, hvor begge hold havde mulighederne for yderligere scoring. Det var Skovshoved hurtigst til at udnytte, da Anders Mortensen godt midtvejs gjorde det til 2-0. Og så skulle man måske tro, at det teknisk velfungerende gæstemandskab kunne cementere sejren, men KFUM’erne gav ikke op og fightede til det sidste.

Sander Boesen var endnu en gang tæt på scoring, da han hårdt presset fik bolden trillet forbi både den bageste Skovshoved-forsvarer og den fremad busende keeper. Uheldigvis fik han ikke mere fart på bolden, end at målmanden kunne nå tilbage og forebygge reducering. Men den kom så i slutsekunderne af den ordinære tillægstid, da Christoffer Olsen med et velplaceret skud, med det halvkolde højreben, skabte ny spænding med reduceringen til 1-2.

Mere blev det ikke til i dommerens tillægstid, og KFUM måtte se sin placering blandt bundholdene forværret endnu et nøk. Der var dog ros fra cheftræner Jesper Mathiesen for en god indsats ovenpå den betænkelige indledning af kampen. Og nu er der så lagt op til en række spændende kampe for at undgå nedrykning; næste gang mod KB, der har KFUM’s foregående trænerduo, Per Hansen og Henrik Hulli, ved roret.

Fiduselgen som dagens bedste KFUM’er gik til Daniel Søndergaard i hård konkurrence med Christian Bendsen.