Menu

KFUM ude af pokalturneringen

image Her afgøres kampen reelt. Kasper Sort tager chancen og kaster sig til højre, men Vanløse-skytten placerer straffesparket i nettet i den anden side.
Poul Damgaard
02. juni 2016 kl. 14:36
Men Danmarksserieholdet fra Vanløse måtte have forlænget spilletid for at afgøre kampen til 2-0.

Set af Poul Damgaard

For KFUM’s førstehold gælder det nu som absolut førsteprioritet om at redde sig fri af nedrykning fra Københavnsserien. Pokalturneringen kommer i anden række, og alle spillere med fysiske småskavanker blev da også sparet i pokalopgøret mod genboerne fra Vanløse. De kæmper om oprykning fra Danmarksserien og havde derfor ud fra samme tankegang ladet mange af de normale fra spillere fra startopstillingen sidde over.

Det kom der langt hen ad spilletiden en jævnbyrdig kamp ud af. Med det ”logiske” slutresultat, at det højere rangerende hold løb af med sejren, men dog måtte kæmpe hårdt og igennem en forlænget spilletid, før triumfen var hjemme. 0-0 i ordinær spilletid blev de til 0-2 i løbet af de ekstra to gange 15 minutter.

For KFUM’s vedkommende fik flere spillere fra B-truppen chancen og udnyttede den til at gøre god reklame for sig. Det blev også til en enkelt debutant i skikkelse af Gustav Mogensen, der fik en pæn debut på venstrekanten.

Vanløse indledte kampen bedst og havde et pænt overtag gennem hele første halvleg. Gæsterne sværmerede flere gange om KFUM-målet, men kom dog ikke til mange nærgående afslutninger, og når det brændte på, var de bageste forsvarere og keeper Kasper Sort på tæerne og afværgede.

Hjemmepublikummets eventuelle frygt for, at Vanløse ville stramme skruen og løbe KFUM over ende efter pausen, blev gjort til skamme af et godt kæmpende hjemmehold, som kom bedre med i spillet og faktisk spillede lige op med Vanløse. Også resultatmæssigt, da der ikke blev scoret. Frederik Baarts var centimeter fra at nå bolden, da han blev spillet til friløb, men måtte se Vanløses målvogter komme først på bolden. Og i den anden ende var et hovedstød lige over mål det mest nærgående forsøg.

Kampen afgjordes reelt, da Mathias Petersen – placeret på en uvant position som venstre forsvarer - kom for skade at fælde en Vanløse-angriber i feltet. Det gav straffespark, som Vanløse scorede på, ti minutter ind i den forlængede spilletid.

Kasper Urwald havde chancen for at udligne, da han rykkede fri til en god skudposition tæt på mål, men Vanløse-keeperen parerede hans skud, og i stedet for udligning - og udsigt til straffesparkkonkurrence – gjorde Vanløse det til 2-0 på et flot ping-pong angreb med fem minutter igen.

Men KFUM’erne reddede æren og eventuelle tanker om en europæisk løbebane via pokalturneringen kan definitivt droppes til fordel for sæsonens to sidste kampe i Københavnsserien.

Asbjørn Helge fik fiduselgen efter endnu en stærk indsats på den centrale midtbane.

KFUM’s holdopstiling: Kasper Sort, Silas ”Nok” Enemark, Mikkel Madsen, Anders Hornbæk, Mathias Petersen, Asbjørn Helge, Daniel Søndergaard, Kasper Urwald, Gustav Mogensen, Sander Boesen og Frederik Baarts. Indskiftere: Christian Hjelmslund og Bastian Funk-Hansen.