image
17. maj 2015 kl. 17:13
Spillemæssigt matchede KFUM Skjold, som dog tog alle tre point med hjem fra Emdrupparken.

Set af Poul Damgaard

KFUM fik ikke point ud af mødet med topholdet fra Skjold, men bevarede dog placeringen som nummer fem i Københavnsserien. Skjold kunne tage fra Emdrupparken med alle tre point, mens KFUM’erne kunne ærgre sig over ikke at have modstanderenes effektivitet i de afgørende situationer. For her lå den forskel, som gjorde Skjold de to mål bedre på resultattavlen.

Hjemmeholdet indledte kampen bedst. Ja, allerede i det første angreb blev Peter Rønning spillet totalt fri, men han skød forbi ikke bare den fremstormende Skjold-keeper, men også målrammen. Næste missede tilbud udeblev så at sige: Frederik Baarts blev væltet omkuld i feltet, men dommeren var blandt dem, der ikke mente, det skulle udløse et straffespark!

Brian Jensen afsluttede et commandoraid med at skyde over mål, og først efter 25 minutter havde Skjold sit første nærgående forsøg mod KFUM-målet i kraft et skud forbi.

Til gengæld kom topholdet da op i omdrejninger resten af første halvleg. Det gav de to scoringer henholdsvis efter 40 minutter og i dommerens tillægstid op til pausefløjtet. Begge mål faldt ved frispark, hvor KFUM-defensiven ikke netop fungerede optimalt. Ved først scoring blev frisparkindlægget sat ind med et flot hovedstød tæt op ad den ene stolpe. 2-0 målet blev hugget ind fra helt tæt hold efter at indlægget havde ramt både en KFUM’er og en Skjold-spiller undervejs mod målet.

Skjold kunne gå til anden halvleg med to-målsføringen i ryggen og koncentrerede sig tilsyneladende om at holde forspringet. I hvert fald var KFUM-keeper Kasper Sort noget nær arbejdsløs efter pausen, mens KFUM’erne ihærdigt forsøgte at spille og kæmpe sig på scoringshold. Det meste spil foregik på udebaneholdets banehalvdel, men det kneb for KFUM’erne at finde plads til de afgørende afleveringer over for en effektiv Skjold-defensiv. Største tilbud skabte Brian Jensen, da han gik til baglinjen og sendte bolden præcist ind i fødderne af Peter Rønning. Men storebror Rønning var ikke lige i scoringshumør denne dag og fik ikke ordentligt ram på kuglen. Lillebror Tommy Rønning ramte dog bolden fint nok, da han kort efter blev spillet fri af Frederik Baarts, men skød lige på målmanden. Og Christoffer Olsen bankede bolden i sidenettet – på den forkerte side af stolpen – da han fik serveret en chance af Malte Larsen.

Og så blev det ved de 2-0 til Skjold, som spillemæssigt blev matchet af KFUM, der på ny viste mange gode takter, men altså måtte lade topholdet tage hjem med alle tre point.

Fiduselgen gik til forsvarsdirigent Kasper Hansen i konkurrence med Christian Bendsen, der grundet diverse afbud denne dag var placeret i venstre forsvarsside.