Menu

Gys og spænding i slaget om Nordvest

image
21. april 2015 kl. 10:48
Union løb af med sejren med en scoring i tillægstiden, efter at KFUM havde forsvaret sig rigtig flot.

Set af Poul Damgård

Der var god underholdning, gys og spænding, da lokalrivalerne fra Union og KFUM mødtes på sidstnævntes bane til det halvårlige slag om Nordvest. Der blev kæmpet til det sidste om pointene, og det var en del af den gysende underholdning, at den eneste og dermed afgørende scoring først faldt 2 minutter og 42 sekunder ind i dommerens tillægstid. Til lettelse for Union-spillerne, som havde domineret kampen men brændt alle chancer, inden Serdal Zulfer endelig sørgede for sejrsmålet, og til grum ærgrelse for KFUM?erne, som med et afbudsramt mandskab havde forsvaret sig indædt og tappert og var så tæt på at opnå uafgjort.

I den målløse første halvleg sværmede Union-spillerne konstant foran KFUM-målet, men formåede ikke at trænge igennem hjemmeholdets solide defensiv, anført af store, nærkampstærke Mikkel Madsen. KFUMerne var til gengæld sjældne gæster ved Unions mål. Men det blev der for en stund rettet op på efter halvlegspausen. Den stærke defensive indsats gav åbenbart KFUMerne tro på mere, og netop Mikkel Madsen fik kampens første helt store scoringsmulighed, da han fik en frisparksbold serveret til hovedet af David Jacobsen, men ikke fik sat kraft bag hovedstødet, så Christian Hammerum kunne parere. Det gjorde Union-keeperen også kort efter, da Mikkel Hansen kom frem til en god skudmulighed for hjemmeholdet, som var rigtigt godt med i kampen, også offensivt, i det første kvarters tid af anden halvleg.

Så satte favoritterne fra naboklubben sig dog atter på spillet, og det var igen ryggen mod muren for KFUMerne. De forsvarede sig til gengæld fortsat flot, og når Union-spillerne ramte inden for målrammen, var Kasper Sort på pletten. Det måtte Matti Stampe, Patrick Hørby og Kristian Rasmussen sande, da KFUM-målmanden afværgede nærgående forsøg fra de tre Union-spillere.

Og så havde KFUM da en enkelt, men stor mulighed for at løbe med alle tre point, da debutanten Simon Funk-Hansen pludselig var fri til skud, men ikke fik ramt bolden ordentligt. Med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid blev KFUMerne svækket, da Mikkel Hansen blev tildelt kampens eneste gule kort og dermed ti minutters udvisning. Alle ti minutter blev brugt op, for dommeren valgte at lægge mere end seks minutter oveni de ordinære 90 minutter.

Og her var det så, at det gik galt for KFUM og godt for Union, da Serdal Zulfer kanonerede et indlæg fra fløjen i nettet til 1-0. KFUMerne kæmpede til det sidste for at komme frem til udligning. Det gav åbning bagude, hvor Patrick Pedersen fik serveret en kæmpechance for at gøre det til 2-0, men skovlede bolden over mål fra et par meters afstand.

Det blev ved det ene mål ovenpå en spændende og tempofyldt match, hvor Union kunne drage et lettelsens suk over til sidst at have udnyttet overtaget i spilfordelingen, mens KFUMerne fik trænerros for at have kæmpet flot til det sidste – og for at "dø med støvlerne på".

Med sejren er Union i kraft af en andenplads fortsat godt med i oprykningskampen i Københavnsserien, mens KFUM er faldet lidt tilbage i midterfeltet og nu er på sjettepladsen.

Fiduselgen gik i KFUM-omklædningsrummet til Jakob Skaaning Jakobsen i konkurrence med midterforsvarskollegaen Mikkel Madsen og midtbaneslideren Christian Bennedsen. Og så gav de mange afbud debut til Simon Funk-Hansen, 19-årigt talent, der har spillet i KFUM et års tid og har en fortid i B1903 og Skjold.